Kiskunhalason forgatott az M2 Petőfi TV stábja. Az Én vagyok itt című műsor számára készítettek felvételeket a Csipkeházban. Matthesz Flóra szerkesztő-riporter közelebbről is megismerkedett azzal, hogyan készül hungarikumunk. Tűt és cérnát fogott, és kipróbálta a csipkevarrást. A riport november 20-án 21 óra után kerül adásba.

Hungarikumunk újra az érdeklődés középpontjába került. November 14-én a Duna Televízió Család-barát magazinjában volt látható, majd november 20-án az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában tekinthető meg.

- Azt gondolom, mindkét műsornak más a közönsége – mondta Szécsiné Rédei Éva, a Csipkeház igazgatója. – Nagyon örülünk annak, hogy az M2 Petőfi TV-n keresztül a fiatalokhoz is el tudunk jutni, ők is hallhatnak a halasi csipkéről. Általában minden stáb saját koncepcióval érkezik, mi ehhez maximálisan alkalmazkodunk. Igyekszünk a halasi csipke történetéről, mint egy keretről beszélni. Emellett pedig bemutatjuk a csipkevarrás folyamatát. Megmutatjuk, hogy milyen aprólékos, milyen időigényes és természetesen örülünk, ha a csipkéket is bemutatja az adott műsor – tette hozzá.

Az M2 csatornán november 20-án, pénteken este kerül adásba a szerdán forgatott riport. Matthesz Flóra szerkesztő-riporter beszélgetett az igazgatónővel és a csipkevarrókkal is találkozott, akik beavatták őt az aprólékos munka folyamatába.

- Kipróbálni nagyon izgalmas volt. Lehet, ha sokat gyakorolnék, akkor tudnék valamilyen egyszerű mintázatot csinálni, de az itt látott munkákhoz évek kellenek sok megfigyeléssel, gyakorlással – fogalmazott. – Belépve ide mindjárt a szemünk elé is tárult, hogy valóban nagyon esztétikus, nagyon szép. Arról talán már kevesebben tudnak, hogy micsoda munka van mögötte. Most egy picit ebbe is belenézhettünk – fűzte hozzá.

forrás: halasmedia.hu