Az elmúlt években megújult a halasi csipkés kollekció. Hrivnák Tünde divattervező a Halasi Csipke Közalapítvánnyal és a Csipkeház dolgozóival újraálmodta hungarikumunkat. Ma is viselhető ünnepi öltözékek, elegáns ruhák kiegészítőjeként jelenik meg a csipke, amely nők és férfiak számára egyaránt különleges megjelenést biztosít.

Ennek népszerűsítésére a közelmúltban megjelent egy brosúra, mely képeken mutatja be az újdonságokat. A hungarikumok közé tartozó halasi csipke ékszerek formájában, női ruhák ékeként, férfiaknak díszzsebkendőn és nyakkendőn is elérhető, továbbá az otthonok megbecsült értékeként keretezett formában is megjelennek az alkotások. 

- Az új arculatunk tervezése során a kék különböző árnyalataival már a korábbi években is próbáltunk a kor elvárásainak megfelelő, elegáns megjelenést kialakítani. Ennek szemléltetésére új fotósorozatot készítettünk Perl Jánossal, a Perl Kreatív fotográfusával – tudtuk meg Szécsiné Rédei Évától.  - Szeretnénk megmutatni, hogyan lehet jelen a mai öltözködésünkben, miként lehet éke az ünnepi viseletnek és hogyan varázsolhat egyedivé minden otthont a halasi csipke.  A modelleket és lakásenteriőröket bemutató brosúránkat elérhetővé tesszük a Csipkeházban. Terveink szerint a közeljövőben a Külügyminisztérium kezelésében lévő utazó kiállításunk installációját is frissítjük – fűzte hozzá a Csipkeház igazgatója. 

 

Forrás: halasmedia.hu Fotók: Perl János – Perl Kreatív