Új kollekciójában dominál a fekete és a fehér kombinációja. Az értékek bemutatására és a minőségi munkára igent mond, a kompromisszumokra pedig nemet. Hrivnák Tünde divattervezővel új, halasi csipkés kollekciója kapcsán beszélgettünk.

- Amikor megláttam a halasi csipkét, azonnal elindított bennem egy gondolatot, ami inspirált a továbbiakban. Nagy lendületet kaptam a folytatáshoz. A fekete-fehér örök divat színkombináció. Fekete-fehér kombinációjába illesztettem be a halasi csipkét az új kollekciómban. Ez az aktuális trendeknek abszolút megfelel. A ruhák szabásmintáit úgy terveztem, hogy tökéletesen illeszkedjenek az adott csipkerészhez. A csipkék királynője elismerést hangulatában úgy is kiemeltem, hogy apró strasszokat használtam kiegészítésként. 

- Milyen színű csipkés ruhák készültek még?

- A kontraszthatás növeli az eleganciát. A pasztellkék, rózsaszín és szürke nagyon szépen működött még a halasi csipkével. Egy gyönyörű világoskék ingruha az egyik kedvencem. Egy-egy ilyen ruha elkészítése hosszú időt vesz igénybe. Csak a gallér varrása 40 munkaórába telt.- Milyen impulzusok értek?

- A kollekcióra hatással voltak a víz színei, a csipkemúzeum új színvilága. A len és pamut alappal jól harmonizál a halasi csipke. Fontos, hogy ne ugorjon ki az öltözékből. Az a jó, ha nem válnak el egymástól az egyes elemek.- Mutatóba hoztál ruhákat az új kollekcióból.

- Egészen pontosan hármat. Ezekben a csipkevarrók lelkivilága is benne van. Azonos az értékrendünk. Természetes, hogy hasonlóan gondolkodunk.

- Mikorra készülhet el a teljes kollekció?

- Április végére. Túl sok ötletem van (mosolyog).

Forrás halasmedia.hu Kép-szöveg: Pál László