A halasi csipke már az első nap rengeteg új hívet szerzett magának az Utazás Kiállításon Budapesten, a Hungexpo területén. Az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléjén 280 kiállító mutatkozik be vasárnapig, 23 országból. Bács-Kiskun megye 18 települése fogott össze, hogy megmutassa értékeit, köztük van Kiskunhalas is. A halasi standot csütörtökön meglátogatta Rideg Lászlónak, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnökének társaságában Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője, valamint Farkas Dániel alpolgármester.

 

 

A szakemberek szerint aki nem jelenik meg, az nem is számít. Csütörtökön délelőtt megnyílt az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 ország, 280 kiállítója mutatkozik be vasárnapig. Bács-Kiskun 18 települése idén is összefogott, hogy megmutassa, az ország legnagyobb megyéjében mennyi érték van, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot. A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében városunk is bemutatkozási lehetőséghez jutott. 

 

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a települési vezetők társaságában tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. Elmondta, hogy a 18 település rengeteg látni- és kóstolnivalót hozott magával, bebizonyítva, hogy óriási értékei vannak. Kiemelte, hogy a bugaci kardos legényeken át a halasi csipkéig számtalan olyan vonzóerő van a régióban, amely joggal számíthat érdeklődésre határokon belülről és azokon túlról is.

 

A megyei közgyűlés elnöke Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Farkas Dániel alpolgármester társaságában látogatást tett a halasi standon is. Szécsiné Rédei Éva, a halasi Csipkeház igazgatója osztotta meg tapasztalatait a vendégekkel. Büszkén mondta, hogy az első nap a szakmáé, ennek ellenére számos civil látogatót fogadhattak, többen jelezték, ellátogatnak városunkba is. Bányai Gábor és Farkas Dániel is azt erősítette, hogy folytatódnak városunkban a turisztikai fejlesztések az elkövetkező időszakban. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: halasmedia.hu