Adrenalinnal és izgalommal tűzdelt megmérettetésnek nevezték a résztvevők a Legend Rally Kiskunsági Onroad Futamot. Az egyik versenyhelyszín Kiskunhalas volt, ahol a Csipkeházat kellett felkeresni és választ adni három kérdésre.

A szervezők november 13-án rendezték meg a Legend Rally sorozat kiskunsági futamát. Az onroad kategóriába bármilyen, két kerék meghajtású járművel lehetett nevezni, amelynek van érvényes műszaki vizsgája és rendelkezik a közúti forgalomban való részvételhez szükséges papírokkal, illetve a pilóta rendelkezik érvényes „B” kategóriás jogosítvánnyal. Személyautóval is nevezhettek a résztvevők, akik az ország minden részéről, egyénileg és csapatban érkeztek.

A futam a közutakon zajlott a hétköznapi közlekedésnek megfelelően. Kiskőrös-Kalocsa-Kiskunhalas környékéről kapta a lehetséges versenyhelyszíneket a 15 nevező csapat.

- A Csipkeház egyik állomása volt a futamnak, ahol három kérdésre találhattak választ. A halasi csipke öltésmintáinak számát, a Hatállatos nagy terítő elkészítésének idejét, valamint a csipkevarrók névsora tábláról a 27. sorszámú csipkevarrót kellett felvezetni a feladatlapra – tudtuk meg Szécsiné Rédei Évától, a Csipkeház igazgatójától.

Kép, szöveg: halasmedia.hu