Levendulaillat, bábok, kézműveskedés fogadta azokat, akik a Múzeumok éjszakája alkalmából felkeresték a kiskunhalasi Csipkeházat. A világhírű csipkék otthonában többféle elfoglaltság várta az érdeklődőket a délutáni óráktól az éjszakába nyúlóan.

A kiskunhalasi Csipkeház évek óta aktív résztvevője a Múzeumok éjszakájának, így az idei esztendőben is rendkívüli nyitvatartással várták az érdeklődőket június 24-én. Természetesen most sem maradt el a csipkevarrási bemutató, aki még nem látott ilyet nem is tudja, hogy milyen precíz, aprólékos munkával készülnek a halasi csipkeremekek. A csipke kézműves asztalnál játék és színező várta a gyerekeket.




A Szivárvány Bábszínház és a kézimunka kör tagjai is csatlakoztak a Csipkeházban a Múzeumok éjszakájához. A kézimunkázók Békés megyei hímzést mutattak be. Az est folyamán két bábelőadás, a Sündisznócska lovagol és a Vitéz László aranyországban című darabok szórakoztatták a rendezvényre ellátogató családokat.




A gyerekek Vitéz Lacit és társait maguk is elkészíthették a kézműves asztaloknál, ahol önkéntes diákok is segítették az alkotást. Népszerű  elfoglaltság volt a levendula csokor készítés és a gyöngyfűzés is.




A halasi csipke számára idén különösen mozgalmasan alakult a Múzeumok éjszakája. A Csipkeházon kívül több helyszínen is népszerűsítették a csipkét, jelen voltak Budapesten, a Vajdahunyadvárban és eleget tettek egy horvátországi meghívásnak is.


forrás:halasmedia.hu