A rendkívüli helyzetre tekintettel a „XXI. századi enteriőr halasi csipkével” című pályázati kiírásunk  leadási határideje 2021. március 31-re változott.


XXI. SZÁZADI ENTERIŐR HALASI CSIPKÉVEL

„A csipkék királynője, a királynők csipkéje - a halasi csipke.”

Az Agrárminisztérium, a Halasi Csipke Közalapítvány, a Vesta Home Magyarország Zrt., a Lakberendezők Országos Szövetsége, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a HG Media Cégcsoport pályázatot hirdet a hazai lakberendezők és belsőépítészek számára, melynek keretei közt egy világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy XXI. századi enteriőrbe.

A pályázat célja

A pályázatot azzal a céllal indítjuk, hogy bemutassuk a halasi csipke időállóságát. Ezzel arra hívjuk fel a figyelmet, hogy hazánk büszkesége a mai modern világban is éke lehet az otthonainknak.

A pályázat tárgya

A halasi csipke a XXI. századi lakberendezés szerves részévé tétele.

A halasi csipke

A halasi csipke immár közel 120 éve a csipkék királynője, a királynők csipkéje. Sok generációt gyönyörködtetett, inspirált az elmúlt évszázadban és méltó hírét vitte hazánknak. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, így a magyar kultúra védett szellemi örökségének hivatalosan is része lett. 2014 óta a hungarikumok közé tartozik. A csipke motívumairól képeket a www.halasicsipke.hu-n találhatnak a pályázók.

A pályázók köre

Pályamunkát bármely

  • belsőépítész
  • lakberendező
  • építészmérnök
  • képzőművészeti egyetemi hallgató
  • lakberendező iskola hallgató

küldhet be.

A pályamunka részletei:

A pályázóknak egy XXI. századi enteriőrben kell megjeleníteniük a halasi csipkét és/vagy motívumait. Bármilyen térben feltűnhet a hungarikum, de fontos, hogy egy egyedi látványtervet nyújtsanak be, melyben a bútorokon, textíliákon, burkolatokon esztétikusan, kreatívan és a csipke színvonalát és hagyományát megőrizve látható a motívum.

A pályamunka elkészítése nincs technikához kötve, a pályázók egyaránt küldhetnek kézi rajzokat digitális formában, vagy tervező programmal készített látványterveket. Minimum 1, és maximum 3 pályamunkát küldhetnek be a pályázók. Nevezési díj nincs.

A pályázat anoním. Kérjük, hogy a pályamunkákra a pályázók ne tegyenek logókat vagy egyéb beazonosításra alkalmas grafikai elemet, feliratot. A díjazás előtt kérjük, hogy ne tegye közzé a pályázó az elkészült pályamunkát.

A képek mellé egy rövid (300-500 szóból álló) leírást kell küldeni, ahol a pályázó bemutatja a látványterv elkészülésének folyamatát és az elkészült pályamunkát.

A pályázat díjazása

A szakmai zsűri kiválasztja a legjobb pályamunkát, és ezt díjazza 100 000 Ft-os pénznyereménnyel, plakettel és a fődíjas a Széchenyi meet-up keretein belül meg is tekintheti a halasi csipke készítését. A fődíjon kívül különdíjas pályamunkákat is díjazunk, melyet a kiírók választanak ki és adnak át.

A nyertesek megjelenhetnek a Halasi Csipke Estjén, emellett egy vándorkiállítás keretében hazánkban és külföldön is megjelenhetnek a nyertes pályamunkák. A pályamunkák és a pályázók a díjazás után megjelennek különböző honlapokon és közösségi média oldalakon is, emellett a díjazott pályázóknak lehetősége van halasi csipke mintás lakberendezési termékek megtervezésében, melynek a Vesta Home Magyarország Zrt. ad teret.

A pályázat benyújtása

A pályázat regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet.

A látványterveket .png és .jpg formátumban küldhetik a pályázók a palyazat@vestahome.hu email címre. A kép felbontása legalább 1280x720 képpontos legyen. A pályázók az emailben csatoltan küldjék el a kitöltött pályázati adatlapot.

A pályázat leadási határideje: 2021. március 31.

A díjátadóra a Halasi Csipke Estjén kerül sor.*

Kérdéseket a palyazat@vestahome.hu email címen tehetnek fel a pályázók.

Halasi Csipke pályázati kiírás.pdf

Pályázati adatlap.doc


* A járványügyi helyzetre való tekintettel a díjátadó megvalósíthatóságának lehetőségét az aktuális előírások maximális figyelembevételével bírálják el a kiírók.