Töretlen az érdeklődés a halasi csipke iránt. Van olyan hétvége, amikor egyszerre három buszos csoport is ellátogat a csipkemúzeumba. Ott jártunkkor épp egy kerékpáros csapat érkezett Paksról. Azt mondták, többször is hallottak már a csipkéről, és semmiképpen nem akarták kihagyni az úti célok közül.

 

Közben egy marketinges munkatárssal megerősítve azon dolgoznak, hogy minél jobban teljesítsenek az értékesítések. Egy hatalmas piac, Észak-Amerika nyílt most meg a halai csipke előtt. Nemrég a Szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásáron egy külkereskedelmi cég figyelt fel a halasi csipkére. Azóta megtörtént a kapcsolatfelvétel, és ha minden jól megy, a csipkét elkezdik értékesíteni Kanadában és az Egyesült államokban– tudtuk meg Szécsiné Rédei Évától a Csipkeház igazgatójától. A szükséges anyagokat megküldtük és bízunk benne, hogy felkelti az érdeklődést a halasi csipke – fűzte hozzá a Csipkeház vezetője.

 

A Halasmédia azt is megtudta, hogy a hazai értékesítési helyek száma is egyre bővül, főként a Zsolnay boltokban látnak fantáziát. Itt mennek a bizományi értékesítések, a népművészeti boltokban viszont nem.

 

 

Új információ az is, hogy az érdeklődők számára elérhetővé válik az óriási falfestménynek mintát adó tulipános csipke. Előkeresték a hajdani terveket és ez alapján mintegy száz munkaórával újravarrják és forgalomba bocsájtják a tulipános csipkét.

 

Emellett egyéb friss hírek is vannak a csipke háza tájáról. Három időszaki kiállítás is lesz a nyáron, ami még tartalmasabbá teszi a csipkeházi látogatást. A kiállításokat ősztől is szeretnék folytatni, pályázatot adtak be helyi kézműves alkotók tárlataira. A tervek szerint ezzel le tudják majd finanszírozni az új paravánokat.

(Forrás halasmedia.hu)