Különleges megrendelést teljesítenek a Csipkeházban. Halasi csipkéket varrnak a pápának. Az ajándékokkal Kuris István László köszönti majd Ferenc pápát megválasztásának évfordulóján. Ez különleges lehetőség mind a város, mind a csipke életében.
 
 
Egy angyal formálódik a finom öltésekből a halasi Csipkeházban- ám ez nem egy átlagos csipke lesz. Az adja a különlegességét, hogy négy másik csipkével együtt a Vatikánba szánják, a pápának lesz ajándék az olvasóállványára. A Csipkeházban napokon belül elkészül a különleges rendelés. A Vatikánba kerülő öt csipke négy kontúrozó és három csipkevarró keze munkája.
Az angyalos, vagyis a Hírhozó nevet viselő csipkét Kardos Zsuzsanna művészeti vezető varrja 22 munkaórában, ő volt az, aki még korábban megterezte és megrajzolta ezt a csipkét. Kardos Zsuzsanna azt mondja: az érzéseit is belevarrja a Hírhozóba. Különleges jelentőséggel bír számára ez az angyalos csipke, egyrészt mert a pápának készül, másrészt mert a napokban született unokája miatti örömöt is beleadja az alkotásba.

Kuris István László önkormányzati képviselő magán zarándoklatra megy a jövő hétvégén a Vatikánba. A csipkék mellé egy hímzett miseruhát is fog vinni, ezt is most varrják. A vatikáni nagykövetség segítségét kérte az ajándékok átadásához. A képviselőtől még azt is megtudtuk, hogy ez lesz az első olyan alkalom, amikor nem állami ajándékként, hanem, városi és magánadományként kap csipkét egyházfő. Terveink szerint a jövő héten még az elutazás előtt megmutatjuk a pápának szánt, már elkészült ajándékokat.

Forrás: Halasmédia